Maak kennis met de historie van drukken in Eynderhoof

Eynderhoof is een klein en gezellig Limburgs openluchtmuseum, gelegen nabij Nationaal Park Groote Peel in Nederweert-Eindt, onder de rook van Weert. Met behulp van een heleboel vrijwilligers worden hier oude ambachten in de breedste zin van het woord gepresenteerd. Daarnaast worden regelmatig specifieke evenementen georganiseerd: van stoelenvlechten tot marmer schilderen, van stroop koken tot bier brouwen en van weven tot een nostalgische kermis.

Op zondag 28 augustus vindt in dat kader een ‘drukkersdag’ plaats, nadat dit voor het laatst mogelijk was in 2019. Destijds waren er ruim vijfhonderd jonge én oude bezoekers, maar een vervolg is vanwege de coronaperikelen pas dit jaar mogelijk.

Nu wordt de draad opgepakt met een hernieuwde ‘drukkersdag 2022’ met allerlei demonstraties van druk-gerelateerde activiteiten. Zo zijn er stands waarin papier wordt geschept, allerhande druktechnieken worden getoond, maar ook boekbinden en boekrestauratie aan bod komen. Ook de kunstzinnige kant van drukken wordt belicht.

Het is een mooie gelegenheid om een historisch en deels hedendaags overzicht te krijgen rond het thema drukken en het is bovendien een leuk dagje uit.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *